PostNL-punten weg uit veel Albert Heijns

ah-postnl-780.jpg

De PostNL-punten in veel winkels van Albert Heijn gaan verdwijnen. De supermarkt stopt komende weken in 156 filialen met het in ontvangst nemen van pakketjes en andere postdiensten.

Volgens de grootgrutter is de werkdruk voor de baliemedewerkers de laatste tijd fors toegenomen, waardoor klanten soms een tijd in de rij moeten wachten. Ook speelt het kostenplaatje mee. 'Het moet wel rendabel zijn', aldus een woordvoerder.

Negentig filialen

Albert Heijn blijft vanaf eind mei in negentig filialen doorgaan met de PostNL-punten. Het gaat volgens de zegsman om winkels waar de vestiging van het postbedrijf een 'grote maatschappelijke waarde' heeft, bijvoorbeeld omdat er in de buurt geen andere PostNL-punten te vinden zijn.

PostNL benadrukt dat klanten geen hinder zullen ondervinden van het besluit. Het is de bedoeling dat nieuwe punten geopend worden, dichtbij de PostNL-punten die verdwijnen.

Albert Heijn blijft overigens wel gewoon doorgaan met zijn afhaalpunten voor webwinkel Bol.com. Die webwinkel is net als de supermarkt onderdeel van het Ahold-concern.

Bron: ANP