Pricewise haalt energieleverancier HEM snel van site

pricewise.png

Energievergelijker Pricewise bood afgelopen vrijdag ineens jaarcontracten bij energieleverancier HEM aan. Een foutje, zo bleek al snel. Want na vragen van Radar besloot Pricewise van stroom en gas van de site te halen omdat 'We ons niet afsluiten voor het sentiment van de consument'. Radar maakte meerdere uitzending over de energieleverancier die torenhoge opzegboetes doorberekent aan klanten en een praktisch onbereikbare klantenservice heeft.

'Wij hebben energieleverancier HEM zojuist van onze website afgehaald. Zij hebben daar sinds gisteren opgestaan met een aanbod en dit hebben wij gedaan omdat het in de basis ons beleid is dat wij vergunninghouders waarmee wij samenwerken, toelaten op ons platform', zegt Hans de Kok, directeur van Pricewise. De vergelijkingssite van energieleverancier is daarmee de enige die op dit moment een jaarcontract aanbood, en dat bij een partij die onder het vergrootglas van zowel de minister als de toezichthouder ligt. 

Onderzoek naar energieleverancier HEM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) doet momenteel onderzoek naar energieleverancier HEM, maar een mogelijk ingrijpen kan pas als dat onderzoek afgerond is. 'Wij zullen ons nu beraden op een manier om een neutral ground positie in te nemen', vult de Kok aan. Hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van het aanbod van een jaarcontract bij HEM wil Pricewise niet zeggen.'Mocht er tussen klant en energieleverancier onduidelijkheid zijn over de afspraken of twijfelt de klant of de energieleverancier de afspraken wel nakomt, dan kan Pricewise altijd voor duidelijkheid zorgen. En in het geval de energieleverancier een fout heeft gemaakt, zal Pricewise de klant blijven ondersteunen tot het is opgelost'. Voor consumenten geldt bij het afsluiten van een energiecontract een bedenktijd van 14 dagen.