Probleemvrouwen aan de anticonceptie

anticonceptie_arts_pil_628.jpg

Regionaal consumentennieuws

Brabant brengt een carnavalsfolder uit, om onwetende toeristen op te voeden. Texel wil de toeristen van de auto op de fiets en in het ov krijgen. In Tilburg gaan probleemvrouwen aan de anticonceptie. Lees meer in het overzicht met regionaal consumentennieuws!

Brabant: 'Geen alaaf, en gedraag je'

Brabantse carnavalsorganisaties gaan door Nederland een informatiefolder verspreiden om voorlichting te geven over het feest. Dat schrijft NOS. Carnavalstoeristen zouden een verkeerd beeld hebben. In de folder is onder andere te lezen dat 'alaaf' roepen een Limburgs ding is, en dus niet Brabants, en dat carnaval geen vrijbrief vormt om fatsoensregels te laten varen.

Tilburg: Probleemvrouwen aan anticonceptie

Een Tilburgs project om vrouwen met ernstige problemen aan de anticonceptie te krijgen, blijkt een groot succes. Dat schrijft het Brabants Dagblad woensdag. De vrouwen die bijvoorbeeld dakloos zijn of een verslaving of verstandelijke beperking hebben, kregen bezoek van een hulpverlener. Van de eerste dertig vrouwen besloten er na gesprekken 25 om voorbehoedsmiddelen te gaan gebruiken. Het idee werd eerder geopperd, en uit een poll onder het Radar Testpanel blijkt dat 80 procent voor verplichte anticonceptie bij risico-ouders is.

Texel: Liever minder auto's

Toeristen die naar Texel komen zouden dat vaker zonder auto moeten doen. Daarom denkt de gemeente Texel aan de bouw van een parkeergarage bij de veerhaven in Den Helder, schrijft het Noordhollands Dagblad. De wethouder wil meer recreanten verleiden om de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken.

Boekelo: Korting dankzij inleveren blikjes en PET-flesjes

Coop Boekelo biedt, naar eigen zeggen als eerste in Nederland, een extra statiegeldmogelijkheid aan klanten. Deze kunnen blikjes en PET-flesjes inleveren in ruil voor korting in de supermarkt. Met deze nieuwe optie wil Coop haar klanten nog meer motiveren om afval te recyclen en een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Geldrop/Nijmegen: Datalek bij ziekenhuizen

Door een 'ernstige fout' zijn de gegevens van patiënten van twee Nederlandse ziekenhuizen op straat komen te liggen. Het gaat om het St. Anna-ziekenhuis in Geldrop en het Canisius Wilhelina Ziekenhuis in Nijmegen. Er zijn geen medische dossiers gelekt en de informatie is niet bruikbaar voor derden. In het bestand stonden namen, geboortedata, geslacht, patiëntnummers, specialismes en locaties. Zo was te zien wie waar werd behandeld, maar niet wat er was geconstateerd of wat daaraan was gedaan. De onbeveiligde server is inmiddels offline gehaald.

Rotterdam: Sociaal warenhuis moet voedselbank vervangen

Minima die een beroep doen op de pakketten van de voedselbank moeten daarvan zelf de inhoud kunnen bepalen. De Swingmarket is een initiatief die dat moet bewerkstelligen. Dit 'sociale warenhuis', dat zaterdag in Rotterdam werd geopend, is voor iedereen toegankelijk. Maar alleen de minima krijgen een pasje met een tegoed. Daarmee kunnen ze naar eigen keuze komen shoppen. Het tegoed is beperkt, zodat de gebruikers leren om verantwoord met hun geld om te gaan.

Bron: ANP MediaWatch / Tomra