background branding

Spiraaltje wint aan populariteit

spiraaltje-nb.jpg

Bij het kiezen van een anticonceptiemiddel gaan steeds meer vrouwen voor een spiraal. Dit concludeert het Kenniscentrum Rutgers.

Vrouwen kiezen steeds meer voor een spiraaltje, omdat er twijfels over de pil zijn, geeft Ineke van der Vlugt van het Kenniscentrum Rutgers aan. 'De pil moet je dagelijks slikken, hierdoor is de kans dat je het vergeet groter dan bij het spiraaltje. Na het zetten van een spiraaltje is de anticonceptie voor 5 tot 10 jaar geregeld.'

Maandelijkse cyclus

Ondanks dat het aantal vrouwen dat voor een spiraal kiest verdubbeld is ten opzichte van tien jaar geleden, is de pil nog altijd het meest gebruikte anticonceptiemiddel. Bijna 40 procent van de Nederlandse vrouwen kiest toch voor de pil. De pil is voornamelijk populair, omdat je er je maandelijkse cyclus mee kunt sturen: je kunt dus zelf bepalen wanneer je ongesteld wordt.

Voor-en nadelen anticonceptiemiddelen

Welke voor-en nadelen er aan de verschillende anticonceptiemiddelen zitten, is te lezen in het artikel  Anticonceptie: welk middel past het best bij mij? op de website van het nieuwe, medische programma met Antoinette Hertsenberg, Zorg.nu.

Bron: Kenniscentrum Rutgers