Problemen met turbomotor

De THP-motor is een kleine benzinemotor die ontwikkeld is door BMW en PSA, waaronder Citroën en Peugeot vallen. Een dergelijke motor heeft een hoog vermogen met een relatief laag brandstofverbruik.

Het terugvallen van vermogen wordt veroorzaakt door speling in de distributieketting. Deze ketting rekt namelijk vrij snel uit, vaak al na 20 duizend kilometer. Dit zorgt voor verstoring van de timing bij de aandrijving. Een ander veel voorkomend probleem bij deze motor is de emissiestoring, veroorzaakt door een motor die zichzelf vervuilt.

Nu Radar aandacht aan de problemen rond de THP motor besteedt hebben zowel Citroën, Peugeot als Mini toegezegd dat ze de kosten voor reparaties die verband houden met de THP motor op zich te nemen.

Forumreacties

116
  • Door Radar

De Turbo High Pressure (THP)-motor in Citroën, Peugeot en Mini toont vaak binnen 20.000 kilometer al mankementen. Zo heeft eenderde van de Peugeot-rijders problemen met de aandrijving, blijkt uit onze Testpanelenquête. Het gevolg van dergelijke mankementen is dat de auto plotseling vermogen kan verliezen, met alle risico's van dien. Uit de enquête blijkt ook dat bezitters van een auto met een THP-motor meerdere keren naar de dealer terug moeten om erkenning van het probleem te krijgen. De THP-motor, een kleine benzinemotor ontwikkeld door BMW en PSA, heeft een hoog vermogen met een relatief laag brandstofverbruik. Vanaf 2007 wordt deze motor voor een meerprijs van 3 tot 5 duizend euro in verschillende types van Peugeot en Citroën aangebracht. Ook de Mini Cooper S heeft deze motor. Binnen twee jaar vallen de reparaties nog onder de garantie. Maar daarna wordt de consument op kosten gejaagd. Radar vraagt de importeurs met welke oplossing ze gaan komen. Maandag 5 maart in Radar, om 20.30 uur op Nederland 1

  • Door 207

Jammer dat radar dit op tv uitzendt nu keldert de waarde van onze 207 wel erg snel en waarom niet eerst vragen wie er geen probleem heeft en hoemen aan het probleem komt. Kijk de meesten die problemen hebben gan niet zacht zinnig om met hun auto en gaan vaak racen in duitsland op de nurburgring als je de forums leest. Komop radar doe jullie huiswerk eens voordat je wat uitzend en als de waarde van mijn auto daalt na deze uitzending vraag ik een advocaat wat ik kan doen tegen jullie.

  • Door ciske

Kijk de meesten die problemen hebben gan niet zacht zinnig om met hun auto en gaan vaak racen in duitsland op de nurburgring als je de forums leest.
Wat een onzin, niet ieder gaat racen met zijn auto ,en de problemen komen niet zomaaar aanwaaien.
Komop radar doe jullie huiswerk eens voordat je wat uitzend en als de waarde van mijn auto daalt na deze uitzending vraag ik een advocaat wat ik kan doen tegen jullie
Wat een dreigende taal meteen. Denk dat je weinig kan doen tegen de realiteit.