Rabobank waarschuwt voor nieuwe vorm phishing

rabo_mail_800x628.jpg

Moet je tijdens het internetbankieren je pincode invoeren op je computer? Doe dit niet! De Rabobank waarschuwt voor een nieuwe vorm van phishing.

Via phishingmails (waar Radar regelmatig voor waarschuwt) wordt malware verspreid. Het kan zijn dat je door deze malware tijdens het internetbankieren een scherm te zien krijgt. Je kunt dan zogenaamd een nieuwe betaalpas aanvragen. Je moet wel eerst even een kleurcode scannen en als 'extra beveiligingsmaatregel' je pincode invoeren.

Bekijk een voorbeeld van een phishingmail hieronder (kantel het scherm van je mobiele telefoon om de hele afbeelding te zien).

Bekijk ook de voorbeelden van phishing die de Rabobank op haar website heeft geplaatst.

Pincode niet invullen op computer

De Rabobank waarschuwt: 'Als er tijdens het internetbankieren naar uw pincode wordt gevraagd, dan klopt het niet'. Klanten van de Rabobank voeren de pincode alleen in op de Rabo Scanner of Random Reader.

Als er om een pincode wordt gevraagd tijdens het internetbankieren, kun je het beste meteen stoppen met de transactie en de browser wegklikken. Voor vragen neem je contact op  met de helpdesk van de Rabobank (0900-0970 - de kosten voor een gesprek zijn hetzelfde als een lokaal gesprek). Twijfel je over de echtheid van de mail? Dan kun je het best ook contact opnemen met de helpdesk.

Bron: Radar / Rabobank

Meer over