Radar peilt: Hoe bevalt Windows 10?

windows10_780.jpg

'Het is wennen', 'ik ben erg tevreden', 'ik heb het snel weer teruggezet': Radar vroeg aan WhatsApp-abonnees of zij Windows 10 hebben geïnstalleerd, en hoe het nieuwe besturingssysteem bevalt.

Radar stelde de vraag in een bericht aan WhatsApp-abonnees. Meer dan honderd mensen reageerden.

Problemen met de printer

Waaronder Windows-gebruiker Hans. Hij ondervindt sinds de update problemen met aanverwante apparaten, zoals zijn printer. Hij schrijft:

'Achteraf spijt dat ik Windows 10 heb geïnstalleerd. De printer scant niet meer en Canon voelt zich niet geroepen voor Windows 10 een update te verzorgen. Het virusprogramma moest ik opnieuw installeren en de inbreuk op mijn privacy door Microsoft gaat wel erg ver.'Lees ook: Stappenplan voor meer privacy met Windows 10

Van de regen in de drup

Evie besluit na 3 weken om de installatie weer terug te draaien, maar dat gaat niet zonder problemen. Ze schrijft:

'Na 3 weken aangemodderd te hebben raakte ik totaal gefrustreerd. Snapte er niks van, kon niks terugvinden. [...] Besloot vervolgens een downgrade uit te voeren, wat bleek? Daar was ik net op tijd voor. Maar nog veel erger was dat mijn laptop vervolgens helemaal vastliep.'Als je niet tevreden bent over de upgrade, kun je binnen dertig dagen besluiten om de installatie terug te draaien. Om te voorkomen dat je al je bestanden kwijtraakt, is het verstandig om van te voren een backup te maken.Lees ook: Hoe zet je Windows 10 terug naar Windows 7 of 8.1?

Kwestie van wennen?

'Ik heb op een laptop die ik niet veel meer gebruik enkele maanden geleden de gratis update naar Windows 10 laten uitvoeren. Tot nu toe geen enkel probleem ondervonden alhoewel het natuurlijk wel even wennen was.' laat Wim ons weten.

Jochem maakt al enige tijd gebruik van het nieuwe besturingssysteem, en is Windows 10 inmiddels gewend. Maar, zo schrijft hij: 'Je pc wordt er slomer van en best veel dingen werken niet, zoals Windows Hello. Ik persoonlijk vond Windows 8.1 fijner.'

Sneller?

Piet laat ons juist weten dat zijn pc na de upgrade sneller is geworden, met name het surfen op internet. 'Al enkele maanden geleden geïnstalleerd en  het werkt tot volle tevredenheid. Internet via de browser Edge lijkt een stuk sneller. Windows 10 is een stuk beter dan Windows 7 en 8.'Lees ook: 3 tips voor surfen op het web met Microsoft Edge

Poll

In augustus vroeg Radar middels een poll: heb jij Windows 10 al geïnstalleerd? De grootste groep had dat nog niet gedaan, maar was het wel van plan. De volledige uitslag lees je hier.