background branding

Microsoft adviseert overstap Windows 10. Moet je halsoverkop updaten?

windows-7-toetsenbord-18-780.jpg

Microsoft raadt Windows 7-gebruikers aan nu al over te stappen naar Windows 10. Moet je dat advies serieus nemen en halsoverkop je pc updaten? Radar spreekt met techjournalist Tijs Hofmans.

Geen nood: Als je Windows 7 blijft gebruiken betekent dat niet dat je direct een veiligheidsrisico loopt, legt Hofmans uit. Tot 14 januari 2020 brengt Microsoft namelijk nog beveiligingsupdates uit voor Windows 7.

'Verouderde fundering'

Het hoofd van Microsoft Duitsland, Markus Nitschke zegt dat die updates echter weinig veranderen aan de verouderde fundering van Windows 7. Windows 7 wordt onveiliger en het is daarom ook duurder voor bedrijven om hun systeem te beveiligen tegen bijvoorbeeld malware-aanvallen, aldus de topman.

Waarschuwing vooral voor bedrijven

Het advies is dan ook vooral gericht op bedrijven, denkt Hofmans. Toen de ondersteuning voor Windows XP stopte werkten veel overheidsinstanties en ondernemingen nog met het verouderde besturingssysteem. Volgens Hofmans probeert de Microsoft-topman vooral die instanties te waarschuwen.

Updaten naar Windows 10 kost geld

Windows 7 is de populairste versie van Windows, aldus NU.nl. Het besturingssysteem uit 2009 had in december 2016 een marktaandeel van 48,3 procent. Voor Windows 10 is dat nog net geen 25 procent. Wil je updaten naar Windows 10? Houd er dan rekening mee dat je daar nu voor moet betalen. Prijzen verschillen van een paar tientjes tot honderd euro.

Bron: Tijs Hofmans / NU.nl / Microsoft