Radar tv-uitzending 31-10-2022

Het STAP-budget van maximaal 1000 euro is bedoeld om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren, en bestaat bijna een jaar. Maar hoe toegankelijk is deze geldpot eigenlijk, en naar wie gaat dit gemeenschapsgeld? Verder: kan je als ZZP'er voorkomen dat jouw adresgegevens op allerlei commerciële websites komen?

STAP-budget gaat vooral naar commerciële opleiders: 1 op de 3 cursisten ontevreden

1 november is het weer zover: voor de vijfde keer dit jaar kunnen werkenden meedingen naar het STAP-budget voor een opleiding of cursus. De subsidie van maximaal 1000 euro is bedoeld om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren, en bestaat bijna een jaar. Maar hoe toegankelijk is deze geldpot eigenlijk, en naar wie gaat dit gemeenschapsgeld? Uit een enquête van Radar onder ruim 6400 mensen blijkt dat een grote meerderheid bij een commerciële opleider terecht komt. Hoewel ze de mbo's, hbo's en universiteiten rechts inhalen, bieden zij soms ondermaatse materialen, rekenen ze onverwachte kosten, en gebruiken ze bijzondere belastingconstructies. 1 op de 3 cursisten is niet geheel tevreden.

Welke hoogglans binnenlak komt als beste uit de test?

Hoogglans is de moeilijkste laksoort om aan te brengen voor de consument. Je ziet elk stofje of oneffenheid onder de lak, dus deze verf wordt vooral gebruikt op gladde ondergronden. Radar neemt zes hoogglans lakken van de bekende doe-het-zelf merken onder de loep. Drie professionele schilders vellen hun deskundig eindoordeel. Welke hoogglans watergedragen binnenlak geeft het mooiste eindresultaat?

Afterkar: anti-katerdrank van Joel Beukers en Reinier Zonneveld werkt niet

AfterKar is een drankje dat belooft om een alcoholkater of de zogenaamde dinsdagdip, de bijwerkingen na het gebruik van mdma of xtc, te voorkomen. En dat niet alleen, ook zou het schade aan het lichaam herstellen. Maar het product werkt niet en doet niet wat het zegt te doen, zo blijkt uit onderzoek van Radar.

Commerciele sites publiceren ongevraagd adresgegevens ZZP'ers | Radar Checkt!

Dat telefoonnummers van zzp'ers uit het Handelsregister worden gebruikt door irritante energie bemiddelaars, dat is oud nieuws. Maar dat je adresgegevens ongevraagd op websites als Transfirm en Ozoo komen, dat stuit zzp'ers tegen de borst. Sterker nog, als je verhuist passen deze websites het automatisch aan. Is dit niet in strijd met de AVG en kan je voorkomen dat je adresgegevens op allerlei commerciële websites komen? De Kamer van Koophandel reageert op camera, de Autoriteit Persoonsgegevens zit aan tafel in de studio