background branding

Radio-uitzending 23-03-2019

Zaterdag in de uitzending gaat het over het faillissement van TravelBird. Consumenten wachten al maanden op geld van garantiefonds SGR. Verder: waarom moeten eigenaren van een appartement meer belasting betalen en hoe profiteer je van je spaargeld?

Verplicht sparen voor onderhoud appartement

Eigenaren van een appartement moeten door een nieuwe wetgeving meer belasting betalen dan eigenaren van een gewone woning of huurders. Dat blijkt uit meldingen die binnenkwamen op de redactie van Radar. Eigenaren van een appartement moeten namelijk verplicht sparen voor het onderhoud van hun woning. Dit bedrag wordt opgeteld bij hun privévermogen, waardoor zij eerder belasting moeten betalen dan andere woningbezitters.

Maanden wachten op uitkering claim SGR

In oktober ging reisorganisatie TravelBird failliet. Die was aangesloten bij garantiefonds SGR, maar na meer dan vier maanden wachten nog steeds veel mensen op hun geld. Het gaat om honderden euro's per claim. Waarom duurt dat zo lang en waarom is de communicatie vanuit de SGR zo gebrekkig?

Hoe profiteer je van je spaargeld?

Spaargeld op je bankrekening levert qua rente helemaal niets meer op. Wat kan je ermee doen? Is investeren een optie? Hoe groot moet je buffer zijn? Laat je je spaargeld rustig op de bank staan? Hoeveel procent van je inkomen zet je opzij om te sparen? Hoe vang je op je spaargeld de meeste rente? Antwoorden op deze vragen hoor je in de uitzending.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.