background branding

Radio-uitzending 24-08-2019

Zaterdag in de radio-uitzending gaat het over een kattenverjager, want mag je zo'n apparaat in je tuin hebben staan? Verder: gemeenten krijgen meer grafrechten binnen dan ze aan kosten maken, mag dat wel? Ook: tips en trucs voor hardlopen. 

Gemeenten lijken kosten grafrechten onnodig hoog te houden

Op grafrechten mag door gemeenten niet verdiend worden. De werkelijke kosten mogen worden doorberekend naar burgers, maar bij tientallen gemeenten komt er meer geld binnen dan eruit gaat. Het tekort aan uitgaven wordt aangevuld met 'overheadkosten', zodat het lijkt alsof gemeenten 100% kostendekkend zijn. Waarom doen gemeenten dit en wat kan jij als consument doen?

Hardlopen: tips en trucs

Waar moet je op letten als je gaat hardlopen? Hoe moet je beginnen en wat kan je doen om spierpijn en blessures te voorkomen? Een hardloopdeskundige geeft je zijn tips en trucs om op de juiste manier te hardlopen.

Wat kan je doen tegen de kattenverjager?

Je buren hebben in de tuin last van katten uit de buurt en gebruiken een kattenverjager om de katte weg te houden. Dat is een apparaatje dat een ultrasoon geluid uitzendt. Wat kan je doen als je last hebt van dat geluid en is er dan sprake van geluidsoverlast?