background branding

Rechtszaak tegen Facebook van start, aanmelden voor compensatie doe je zo!

15032021 Facebook.jpg

Data Privacy Stichting (DPS) heeft in samenwerking met de Consumentenbond een rechtszaak aangespannen tegen Facebook. De partijen verwijten de sociaalnetwerksite (en het gelijknamige bedrijf) dat het jarenlang privégegevens van gebruikers deelde met derden, zonder toestemming. Ook jij kunt je aanmelden voor een compensatie.

Zoals bekend verdient het bedrijf veel geld met het delen van deze data voor verschillende toepassingen.

'Misleiding'

Het bedrijf zou daarnaast Facebook-gebruikers hebben misleid. 'Het platform beloofde ten onrechte dat het gebruik altijd gratis zou zijn, terwijl gebruikers in feite ‘betaalden’ met hun gegevens. Zo verrijkte Facebook zich ongerechtvaardigd en ten koste van zijn gebruikers', aldus de bond. 

Aanmelden

Als jij ook een Facebook-gebruiker bent, kun je je aanmelden voor een compensatie. Alle Facebook-gebruikers in Nederland kunnen zich aansluiten en de actie van de Consumentenbond en DPS steunen. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze actie en om je te benaderen over relevante ontwikkelingen. Je bent tot niets verplicht. Ook hoef je niets te betalen noch lid te zijn van de Consumentenbond.