background branding

Sigarettenverkoop verder aan banden

146096766_l.jpg

Vanaf komend jaar is online verkoop van tabak in Nederland niet meer toegestaan. En over twee jaar kun je voor een pakje sigaretten niet meer terecht in de supermarkt. Als het aan het kabinet ligt, kun je over tien jaar alleen nog tabak kopen in een tabaksspeciaalzaak, zo meldt De Telegraaf

Verder afbouwen

Tot 2030 mogen bijvoorbeeld benzinestations en 'gemakswinkels' nog wel rookwaren verkopen. Het plan van het kabinet is om dat daarna in twee jaar af te bouwen. Staatssecretaris Van Ooijen is verder voornemens het aantal plekken waar mag worden gerookt verder terug te dringen. Bijvoorbeeld in speeltuinen en op sportparken is het vanaf 2025 dan niet meer toegestaan om te roken.

Pakje sigaretten nog duurder

Het kabinet praat volgende week over het tabaksbeleid. Dan gaat het ook weer over de prijzen. Zowel volgend jaar als in 2024 wordt een pakje sigaretten gemiddeld 1,20 euro duurder, was al langer duidelijk. Het beleid van het kabinet is gericht op een rookvrije generatie in 2040: dan moet geen enkele jongere meer beginnen met roken.

Bron: NOS/De Telegraaf