Spaargeld staat nog altijd op de bank

sparen_bank_geld_780.jpg

Polluitslag.

80 procent van bijna 600 pollrespondenten heeft het spaargeld nog altijd op de bank staan – ondanks de lage rente die de banken bieden.

Door de lage rentestand, verdien je nog nauwelijks aan je spaargeld als je het op de bank hebt staan. Daar heeft Radar al meerdere keren aandacht aan besteed, zoals in de uitzending 'Haal alles uit je spaargeld' en afgelopen week beantwoordde econoom Erica Verdegaal live de spaargeldvragen van kijkers.

Investeren in huis of spullen

De 80 procent pollrespondenten die het geld op de bank heeft staan, heeft niet per se ál het spaargeld daar: ook andere opties werden aangevinkt. In totaal investeert 17 procent van de respondenten geld in een huis of spullen. Op een gedeelde derde plek staan beleggen en schulden aflossen, wat 11 procent van de respondenten doen.

Slechts 6 procent heeft het spaargeld thuis liggen. Nog eens 6 procent leent het uit. Tot slot is er nog een groep van 8 procent die aangeeft geen spaargeld te hebben.

Wat is wijsheid?

Wat is nu het meest verstandig? Dat hangt maar net van je situatie af. Als je geen verstand hebt van beleggen, kun je dat beter niet doen. En alles vastzetten of uitgeven is ook niet handig, wanneer bijvoorbeeld je auto of wasmachine kapot gaat, wil je wel bij je geld kunnen. Erica Verdegaal bespreekt alle opties, je kunt haar tips hier nalezen.

Nieuwe poll

Wil jij ook meedoen aan de polls? En aan de enquêtes van het Radar Testpanel? Schrijf je dan (gratis) in als Testpanellid, via deze vragenlijst. Wie al lid is van het Testpanel, vindt de nieuwe poll op de persoonlijke pagina.