background branding

Steeds meer plastic in ons drinkwater

plastic-drinken-060917.jpg

Het drinkwater bevat steeds meer plastic, aanwezig in de vorm van vezels. Een wereldwijd onderzoek wijst uit dat het drinkwater in India en Libanon het sterkst is vervuild.

Maar ook in de Verenigde Staten was het drinkwater er in de meeste gevallen niet best aan toe. De onderzoekers hoefden niet ver te lopen. Ze tapten kraanwater af in onder meer de Trump Tower, het gebouw van het Congres en het Amerikaans milieuagentschap. Liefst 94 procent van het geteste water bleek vervuild.

Het drinkwater in Europa bleek het minst vervuild. De monsters uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland waren relatief schoon, Maar ook hier werd plastic ontdekt in 72 procent van het onderzochte kraanwater.

Gezondheidsproblemen

De toezichthouder van het onderzoek door de wetenschapsjournalisten van Orb Media, een plasticexpert van de State University of New York, maakt zich grote zorgen. Het is bekend dat dieren door de aanwezigheid van plastic in hun water kampen met gezondheidsproblemen. De conclusie kan nauwelijks anders luiden dat dus ook de mens toenemend gevaar loopt.

Bron: ANP