Petitie tegen Coca-Cola: 'Produceer geen flessen van wegwerpplastic'

plastic-vervuiling-021017.jpg

Greenpeace start maandag een online petitie tegen Coca-Cola. De frisdrankgigant wordt hierin opgeroepen te stoppen met het produceren van flessen die gemaakt zijn van wegwerpplastic.

Coca-Cola​ ​produceerde​ ​in​ ​2016​ ​verspreid over de wereld ​110​ ​miljard​ van dit soort flessen. Dat komt neer op​ ​3400​ stuks ​per​ ​seconde. Het aantal wegwerpplastic flessen neemt nog steeds toe, zo heeft Greenpeace onderzocht.

150 miljoen ton plastic in oceanen

'Momenteel zit er ruim 150 miljoen ton plastic in de oceanen en elk jaar komt er ruim 12 miljoen ton bij. Steeds meer mensen en organisaties beseffen dat er iets moet gebeuren om onze oceanen te redden van al deze troep. Greenpeace​ ​wil​ ​dat​ ​Coca-Cola wegwerpplastic​ ​zo​ ​snel​ ​mogelijk​ ​uitfaseert', aldus een bericht van de milieuorganisatie.

Inzameling van plastic in Nederland

Coca-Cola in Nederland zegt actief in gesprek te zijn met alle partijen in Nederland die zich bezighouden met afvalinzameling. Ook lopen er gesprekken en onderzoeken naar hoe de inzameling van plastic flessen (90 procent voor grote flessen en 70 procent voor kleine flesjes) in Nederland nog verder verbeterd kan worden.

Lokaal samenwerken

'Wij zijn altijd bereid om in dialoog te gaan en samen te werken om tot duurzame, effectieve en efficiënte oplossingen te komen. Want om het probleem rondom zwerfafval te adresseren, zul je lokaal moeten samenwerken. Wij staan daar voor open en zetten daar op in', aldus de frisdrankenfabrikant.

Teken de petitie

Ben jij tegen de productie van miljarden plastic wegwerpflessen?Klik hier om de online petitie van Greepeace te tekenen

Bron: ANP