background branding

Stoptober: stoppen met roken? Lees hier hoe je eíndelijk kan slagen

16092020 stoppenmetroken.jpg

Al meerdere keren geprobeerd om te stoppen met roken, maar het lukt niet? Door mee te doen aan de actie Stoptober, waarbij Nederlanders in de maand oktober worden uitgedaagd te stoppen met roken en dit 28 dagen lang vol te houden, is de kans dat je stopt vijf keer groter dan met andere methodes. Dat blijkt uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) dat in 2017 is verricht.

'70 procent houdt het vol'

Dit houdt in dat 70 procent van de deelnemers het volhoudt. Bijna de helft is drie maanden later nog steeds gestopt. Jaarlijks doen ruim 330.000 Nederlanders mee. Het is dit jaar de zevende jaargang.

'Gezonder en geld besparen'

Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, zei vorig jaar: 'Besef dat elke 'ontwenningsscheut’ je een stap dichterbij brengt om te genieten van een rookvrij leven. Je hebt uitzicht op een veel gezonder leven, je gaat er beter uitzien en je bespaart serieus geld. Samen stoppen in Stoptober is fijn en verhoogt je kans op succes met factor vijf.' Ook dit jaar blijft deze uitspraak gelden.

Kijk ook de uitzendingen terug die Radar maakte over stoppen met roken:

Bewust gekozen

De initiatiefnemers hebben bewust voor een periode van 28 dagen gekozen. 'Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.'

Inschrijven en gratis webinar

Op 28 september 2020 kun je ter voorbereiding een gratis webinar volgen. Tijdens deze webinar krijg je extra tips, ondersteuning en motivatie van coaches, voordat je op 1 oktober gaat stoppen met roken. Het webinar is voor alle Stoptober-deelnemers. Je ontvangt een dag voor het webinar een link. Je kunt je hier gratis inschrijven voor Stoptober.

Lees ook de uitslag van het Radar-testpanelonderzoek:

BN’ers

Ieder jaar doen verschillende bekende Nederlanders mee, die zelf ook willen stoppen met roken. Dit jaar gaat het om de tweede poging van Rick Brandsteder en Tjitske Reidinga, Estelle Cruijff, Jörgen Raymann en First dates-barman, Victor Abeln.

Stoptober is een initiatief van: KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland. Voor meer informatie over Stoptober kun je de website raadplegen.