T-Mobile schaft buitenlandkosten af

T-Mobile komt met een nieuw mobiel abonnement waarbij niet meer extra betaald hoeft te worden voor bellen en sms'en binnen Europa. Naar eigen zeggen is de telecomprovider daarmee de eerste in Nederland.

Met het nieuwe abonnementenmodel 'Stel Samen & Stel Bij', dat vanaf volgende week beschikbaar is, kunnen klanten binnen hun bundel tot 120 minuten bellen naar, in en tussen een groot aantal Europese landen. Binnen de huidige abonnementen rekent T-Mobile daar nog 23 cent per minuut voor.

Sms'en gratis

Sms'en in Europa wordt helemaal gratis. Een grensoverschrijdend sms'je binnen Europa kost bij het bedrijf nu nog 6 cent per bericht.

Alleen geldig bij nieuw contract

De nieuwe mogelijkheid geldt alleen voor klanten die het nieuwe contract afsluiten, of hun bestaande abonnement overzetten. Een woordvoerder benadrukte maandag dat de prijzen vergelijkbaar blijven met voorheen. 'Het zal ons dus wel wat omzet kosten, maar we doen dit voor de klant', aldus de woordvoerder.

Wel extra kosten voor data

T-Mobile blijft wel extra kosten in rekening brengen voor het dataverbruik van mobiel internet in het buitenland. Hier afspraken over maken met buitenlandse providers is nu nog 'te complex'.

EU groot voorstander

In Brussel bestaat al langer de wens om de extra kosten voor bellen en mobiel internetten in het buitenland binnen de EU af te schaffen. Een commissie van het Europees Parlement pleitte er afgelopen jaar voor dat dit uiterlijk eind dit jaar gebeurd.

Bron: ANP