Tabak

In een sigaret zitten de basis-ingrediënten nicotine, teer en koolmonoxide. Er zit echter nog veel meer verstopt in een sigaret, wat niet terug te vinden is op de verpakking.  

'Gewone' voedingsmiddelen zoals cacao, drop en menthol lijken als toevoeging ongevaarlijk, maar bij verhitting in sigaretten kunnen er kankerverwekkende en giftige stoffen vrij komen.

Nederland heeft ingestemd met de regelgeving omtrent de toevoegingen en hoort dus toezicht te houden op het tabak. Van dit toezicht is tot nu toe nog niets terecht gekomen. Hetzelfde geldt voor de lijst van alle ingrediënten in tabak. Deze zou uiterlijk 31 augustus 2011 gepubliceerd worden en is naar verwachting pas eind dit jaar.

Forumreacties

16
  • Door Radar

We weten dat er teer en nicotine in sigaretten zit. Maar wat er tegenwoordig nog meer in een sigaret gestopt? De industrie voegt steeds meer toe om nieuwe rokers te werven. Fabrikanten hebben de keuze uit honderden toevoegingen zoals suiker en cacao. Ook deze stoffen kunnen schadelijk zijn. Waarom is de lijst met toevoegingen niet openbaar zoals de Europese regelgeving voorschrijft? Maandag in Radar, om 20:30 uur op Nederland 1

  • Door Chocomelk

En waarom plaatsen jullie die lijst hier dan niet ?

  • Door friemeltje

Anders kijkt er niemand.