Telefoonhoesje niet meer transparant? Zo maak je het weer helemaal doorzichtig

telefoonhoesje-schoonmaken-05042022.jpg

Met een transparant telefoonhoesje bescherm je je toestel én blijft het design zichtbaar. Alhoewel, dat tweede geldt na een tijdje soms niet meer doordat de hoesjes aardig vervuild kunnen raken. Geen nood, er zijn meerdere manieren om dit schoon te maken.

Het komt je misschien bekend voor: je doorzichtige telefoonhoesje verandert na verloop van tijd in een bruingelig omhulsel. Ook als je je apparaat niet in de modder legt, lijkt dit automatisch te gebeuren. En dat klopt ook. De bruingele kleur komt namelijk door blootstelling aan bijvoorbeeld de zon, licht, warmte, vocht en vet (bijvoorbeeld afkomstig van je handen). 

Maak je dus veel gebruik van je apparaat, dan is de verkleuring van het hoesje vrijwel onvermijdelijk. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen voor. Hoe eerder (en vaker) je de verkleuringen aanpakt, hoe makkelijker je het wegkrijgt. 

Methode 1: afwasmiddel en een tandenborstel

Meng lauw of warm water met een paar druppels afwasmiddel. Poets vervolgens met het sopje en een tandenborstel het hoesje schoon aan de binnen- en buitenkant. Spoel het hoesje daarna af met koud water. 

Let erop dat je het hoesje goed laat drogen, om te voorkomen dat je waterschade aanbrengt als je de case weer om je apparaat doet. 

Methode 2: bakpoeder als schrobmiddel

Je kunt ook bakpoeder gebruiken in plaats van een sopje. Strooi wat van het poeder over het hoesje en gebruik een natte tandenborstel om het vuil weg te schrobben. Daarna ook weer afspoelen en goed laten drogen. 

Methode 3: ontsmetten met alcohol

Een wat rigoureuzer middel: een doekje en alcohol om het hoesje mee schoon te maken. Na schoonmaken even afvegen met een schone, droge doek. Ook hier weer goed opletten dat het hoesje droog is voordat je het weer gaat gebruiken. 

Bron: AD

Meer over