Telefoonteam

Ook vanavond zitten Jeroen en zijn team weer klaar om je consumentenkwesties te noteren. Je kunt hen bellen van 19.30 tot 22.00 uur: 0800 - 1343. Of gebruik dit formulier.

In het telefoonteam besteedden we aandacht aan de aanvullende verzekering, bekkenbodemmatjes en SNS Participaten.Aanvullende verzekering

Twee weken geleden besteedden we aandacht aan de aanvullende verzekeringen. We riepen mensen op eens goed na te denken over de reden van hun aanvullende verzekering hebben. Veel mensen kwamen tot de conclusie dat ze de aanvullende verzekering eigenlijk nooit gebruikten en hem liever op wilden zeggen.

Wij hebben veel klachten gekregen van mensen die verzekerd zijn bij VGZ of bij Univé die wel hun aanvullende verzekering op willen zeggen, maar niet hun tandartsverzekering. Dat blijkt echter niet te kunnen omdat zij een aanvullend pakket hebben waar de tandartsverzekering bij in zit. De aanvullende en de tandartsverzekering zijn dus gekoppeld. Dat is een systeem dat door sommige verzekeraars wordt gehanteerd.

Mensen die dan toch graag van de aanvullende verzekering af willen, zouden dus moeten overstappen naar een andere verzekeraar. Het is bij deze verzekeraars niet mogelijk om met de basisverzekering een losse tandartsverzekering af te sluiten.

Overstappen bij dezelfde verzekeraar kan wel, maar dan naar de internet-variant. 

Bekkenbodemmatjes / IGZ 

Vorige week lieten we een aantal schrijnende verhalen zien over zogeheten bekkenbodemmatjes. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft na die uitzending eindelijk informatie over dit onderwerp op haar website gezet.

Behalve een hele reeks vragen en antwoorden staat er ook een formulier waarmee vrouwen hun klacht kenbaar kunnen maken .

Het heeft absoluut zin om dat in te vullen, want de IGZ is momenteel bezig met een onderzoek naar de matjes. Op deze manier krijgt zij inzicht in de ware omvang van dit probleem. De uitkomst van dit onderzoek wordt in het eerste kwartaal van 2013 verwacht. 

De naam van het steunpunt voor slachtoffers van dergelijke matjes is Meshed Up.SNS Participatie Certificaten

In 2002 en 2003 verkocht de SNS Bank aan bijna 10.000 klanten zogenaamde Participatie Certificaten.

In Radar lieten we zien dat de bank verschillende beloftes niet nakwam:

  • de certificaten bleken niet tussentijds verkocht te kunnen worden
  • de looptijd bleek eeuwigdurend in plaats van tien jaar.

De eerste serie is al afgelost. Woensdag werd bekend dat de SNS Bank de tweede serie Participatie Certificaten zal aflossen. Dat gebeurt op 24 december.

Vanaf 23 juni 2013 is de eerste mogelijkheid tot aflossing van de derde serie SNS Participatie Certificaten. Houders van de certificaten zullen persoonlijk door de bank worden ingelicht.

Meer informatie staat op www.snsbank.nl/pc