background branding

Telefoonteam

Bij het Telefoonteam kun je terecht met al je consumentenproblemen. Het Telefoonteam is bereikbaar op maandag van 19:30 tot 22:00 op 0800 - 1343.

Update: Schadevrije jaren

In april van dit jaar besteedde Radar aandacht aan het vervallen van schadevrije jaren van autoverzekeringen. Had je langer dan twaalf maanden geen auto en wilde je daarna opnieuw een verzekering afsluiten, dan liep je het risico dat je je schadevrije jaren niet meer kon gebruiken. Veel verzekeraars hebben deze termijn inmiddels verruimd. De meesten accepteren nu schadevrije jaren tot 3 jaar terug.

Likkoekjesgate

Een van onze kijkers kocht laatst een zak likkoekjes van het merk Van Delft met daarin kleine uitdeelzakjes. Een van de ingrediënten is gelatine. Maar waarvan is deze gelatine afkomstig? Op de kleine uitdeelzakjes staat varkensgelatine vermeld, terwijl op de grote zak rundergelatine staat. Radar belde met Van Delft, en wat blijkt: op dit moment is alles bereid met rundergelatine, zoals op de grote zak staat. Op de kleine verpakkingen stond nog varkensgelatine, doordat de oude voorraad kleine zakjes nog op moest. Deze informatie was dus verouderd. Op dit moment zijn beide verpakkingen tekstloos.

Oproep: 0906 automatisch gebeld

Radar kreeg meldingen over 0906-nummers. Het komt voor dat er via je telefoon, zonder dat je het wilt, automatisch is gebeld naar 0906-nummers. Dat bellen gebeurt systematisch en kan zowel bij vaste als mobiele telefoons voorkomen. Radar zoekt mensen die dit hebben meegemaakt en daardoor hoge telefoonrekeningen hebben moeten betalen. Is dit jou gebeurd? Vul dan dit formulier in.