Tijd besparen op het vliegveld? Deze airlines halen je koffers thuis op

rolkoffer.jpg

Lang in de rij staan om je bagage in te checken: het geeft veel reizigers stress. Ook kan het flink wat gedoe zijn om al die koffers naar het vliegveld mee te zeulen. Het is gelukkig steeds vaker mogelijk om je koffer thuis op te laten halen. Welke vliegmaatschappijen bieden deze service en wat zijn de voor- en nadelen? 

KLM, Transavia en Corendon

Als je met KLM, Corendon of Transavia reist, kun je van tevoren je bagage laten ophalen door een bagageservice waar alledrie de luchtvaartmaatschappijen een samenwerking mee hebben. Dit bedrijf checkt je bagage voor je in, jij pakt je koffer pas op de bestemming weer van de bagageband. Dat scheelt weer een rij voor vertrek. 

De service is beschikbaar voor vluchten vertrekkend vanaf Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport. Voor vluchten vanaf Eindhoven Airport wordt alleen Transavia ondersteund.

Er zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, die starten bij 35 euro voor twee koffers. Of daar nog meer kosten bij komen hangt af van de afstand naar het vliegveld. 

Nadelen ophaalservice

  • Voor het inchecken van de ruimbagage moeten bij sommige bagageservices alle reizigers thuis aanwezig zijn als de koffer wordt opgehaald. 
  • Bagageservices zijn meestal ook echt alleen een ophaalservice: op je terugreis moet je de koffers zelf weer inchecken en mee naar huis nemen.
  • Als je ver van Schiphol woont, dan kost het meer geld om je bagage op te laten halen. 
  • Een bagageservice is geen garantie voor een zorgeloze vakantie: nadat de koffers zijn afgegeven bij de vliegmaatschappij, is de vliegmaatschappij verantwoordelijk. Ook daar kan het een ander verkeerd gaan. 

TUI

TUI heeft een vergelijkbare service. Maar deze bagage pick-up service is alleen beschikbaar als je vertrekt vanaf Schiphol Airport en je met TUIfly vliegt. Een dag voor vertrek haalt een chauffeur je bagage thuis op. Daar worden je reisdocumenten gecheckt en je bagage gewogen, geseald en gelabeld. 

De kosten beginnen bij 34,99 euro voor twee koffers, afhankelijk van waar je woont. Woon je ver van Schiphol? Dan ben je maximaal 74,99 euro kwijt voor twee koffers.

Er zijn, naast de bedrijven waar vliegmaatschappijen mee samenwerken, ook andere partijen die je bagage kunnen ophalen. Wij hebben ervoor gekozen om alleen bedrijven uit te lichten die een samenwerking hebben met een luchtvaartmaatschappij.