Toiletpapier en keukenpapier: kun je ze onderling vervangen?

WCPapier_toiletpapier.jpg

De meeste huishoudens zorgen dat ze voldoende toiletpapier op voorraad hebben. In veel keukens zie je daarnaast ook nog een rol keukenpapier liggen. Maar is het nodig om beide te hebben en wat zijn de verschillen?

Radar zoekt het uit!

Keukenpapier is dikker

Keukenpapier bestaat uit meer lagen dan regulier toiletpapier. Dit komt omdat keukenpapier gemaakt is om meer en beter vocht te absorberen. Als je bijvoorbeeld eten droog wil deppen kun je dat veel beter doen met keukenpapier omdat toiletpapier meer zal blijven plakken. Ook zal je veel meer toiletpapier moeten gebruiken om pannen schoon te maken of vet weg te halen. Het is daarom beter voor je portemonnee en het milieu om in dit soort gevallen keukenpapier te gebruiken.

Gebruik geen keukenpapier in de toilet

Soms is de nood hoog en kan het niet anders. Maar probeer te voorkomen dat je keukenpapier gebruikt als vervanging van reguliere vormen van toiletpapier. Het keukenpapier namelijk is, zoals eerder gemeld, dikker. Daardoor brokkelt het minder snel af als het in aanraking komt met water, waardoor toiletleidingen sneller verstopt raken. 

Niet onderling vervangbaar

De simpele conclusie is dan ook dat keuken- en toiletpapier niet onderling vervangbaar zijn. Natuurlijk, nood breekt wetten. Maar voor de lange termijn valt het toch aan te raden om de producten te gebruiken waar ze voor bedoeld zijn.