Treinreizigers laten vaker spullen liggen

trein_vergeten_780.jpg

Het aantal spullen dat mensen in treinen laten liggen, is in de eerste helft van dit jaar wederom gestegen: 54.000 stuks in totaal, waaronder vooral veel identiteitsbewijzen. Dit maakte de NS maandag bekend.

De meest vergeten voorwerpen zijn paspoorten, pasjes en rijbewijzen: bijna een vierde van alle spullen (14.309 stuks) vielen in deze categorie. Allerhande papieren en vervoersbewijzen staan met bijna 10.000 op een tweede plek en met een totaal van 3371 zijn verloren mobieltjes op de derde plek geëindigd. Andere items uit de top 10 van gevonden voorwerpen zijn rugzakken, portemonnees en sleutels.

Het aantal gevonden voorwerpen stijgt al langer. In dezelfde periode van het jaar 2015 verloren treinreizigers in totaal 47.543 spullen. In de eerste helft van 2014 waren dit er 44.000. Het lukt de NS in 60 procent van de gevallen om de eigenaar van de spullen te vinden.

Altijd gedoe, als je iets kwijtraakt. Radar geeft advies wat je moet doen wanneer je je telefoon of tablet kwijtraakt, of wanneer je je portemonnee verloren bent.

Bron: ANP