Tv-uitzending 08-03-2021

Als starter of zzp'er op de woningmarkt is het bijna onmogelijk om een betaalbare koopwoning te krijgen. In aanloop naar de verkiezingen nemen we de standpunten van de politieke partijen hieromtrent onder de loep. En mensen die na de diagnose COVID-19 gebruik (willen) maken van paramedische herstelzorg (zoals bijvoorbeeld fysiotherapie) móéten meewerken aan een medisch onderzoek om deze zorg vergoed te krijgen. Mag dit zomaar?

Woningmarkt

In aanloop naar de verkiezingen kijken we naar de standpunten van de politieke partijen in hun verkiezingsprogramma's over wonen. Als starter op de woningmarkt of als zzp'er, heb je op dit moment bijna geen kans op een betaalbare koopwoning. Wat zijn de plannen van de politieke partijen om dit probleem aan te pakken? Is in hoog tempo woningen bijbouwen voldoende? Zou een minister van Wonen een oplossing zijn? Je ziet het in Radar.

Verplicht meedoen aan wetenschappelijk onderzoek COVID-patiënten

Ongeveer 25.000 ex-COVID-19-patiënten hebben nog ernstige beperkingen, zoals extreme vermoeidheid, concentratieproblemen, longklachten of verlies van spiermassa. Deze klachten kunnen verminderen door paramedische herstelzorg (zoals fysio-, oefen- en ergotherapie, logopedie of diëtetiek). Wie deze herstelzorg vergoed wil krijgen, moet verplicht meewerken aan een onderzoek. Wie weigert, moet de hulp uit eigen zak betalen. Mag dat zomaar? Daarnaast moeten ze binnen vier maanden starten met hun behandeling, anders hebben ze ook geen recht op vergoede herstelzorg.