Tv-uitzending 13 september 2021

We laten zien hoe makkelijk het is om een eigen cryptotoken te maken: de RadarMunt! Ook: zzp'ers krijgen vaak vage telefoontjes, waarna ze opeens vastzitten aan een abonnement voor een naamsvermelding in een online bedrijvengids. Daarnaast zijn er véle klachten over wandelschoenen die na één keer dragen volledig verpulverde schoenzolen hebben. En Fons gaat met wat dames op pad die verschillende plastuiten testen. Is dit de oplossing bij hoge nood, als er in geen velden of wegen een toilet te bekennen is?

Radar maakt eigen cryptotoken

Radar heeft dé consumenten-cryptotoken van Nederland gemaakt, de RadarMunt. Althans, bijna dan. We hoeven nog maar op één knop te drukken en hij is live. Hiermee toont Radar aan hoe kinderlijk eenvoudig het is om binnen een minuut een cryptotoken in de markt te zetten!

Zzp'ers zitten vast aan vage contracten bedrijfsgidsen

Als zzp'er word je half juli onverwachts gebeld door bedrijfopzoeker.nl voor een naamsvermelding in hun online bedrijvengids. Er vindt een overrompelend telefoongesprek van anderhalve minuut plaats en je krijgt vervolgens een dikke rekening van 544,50 euro op je deurmat voor een maandabonnement. Bedrijfopzoeker.nl maakt zich schuldig aan acquisitiefraude en ze overtreden de wettelijke regels voor telemarketing die op 1 juli 2021 zijn ingegaan. Vanaf 1 juli is het namelijk verboden om consumenten en kleine zelfstandigen te bellen waarmee geen eerder klantcontact was. Bovendien is alleen een 'ja' aan de telefoon niet meer voldoende. Bij het afsluiten van een abonnement is er een contract met handtekening nodig.

Welke plastuit werkt het beste? | Radar checkt

In de bossen, in parken, in de stad en op festivals. Plekken waar je als vrouw geen wc kan vinden als je heel nodig moet of waar de wc’s misschien simpelweg te vies zijn. Daar is een oplossing voor: de plastuit. Verkrijgbaar in vele soorten; van afwasbaar tot wegwerp. Fons gaat met wat dames op pad die de verschillende plastuiten testen. En dat levert ongemakkelijke en grappige situaties op.

En we keken op van de vele klachten over wandelschoenen die na één keer gebruiken volledig verpulverde schoenzolen hebben. Waar komt dat door? Fons zoekt het uit!