Tv-uitzending 25-03-2019

Radar krijgt veel klachten binnen over de afhandeling van letselschadeclaims. Verzekeraars schenden hun eigen gedragscode consequent, zo blijkt. Wij categoriseren de klachten en bundelen ze, om ze vervolgens aan te bieden aan de verantwoordelijke ministers. Verder: als je net verhuisd bent, kun je te maken krijgen met postpakketfraude door slinkse oplichters. Wij leggen uit hoe dit werkt. Dit en meer maandag 25 maart in Radar.

Verzekeraars schenden consequent eigen letselschade-gedragscode

De mailbox van Radar loopt over van klachten over de afhandeling van letselschadezaken. Deze gaan onder andere over traineren, extreem lage schikkingsvoorstellen en de manier waarop klanten behandeld worden. Vooral het tempo van de schadeafhandeling, waardoor sommige zaken jaren blijven voortduren, is een grote frustratie.

De verzekeraars hebben zelf de Kwaliteitscode Rechtsbijstand en de Gedragscode Behandeling Letselschade opgesteld. Radar heeft de klachten van consumenten gecategoriseerd en gebundeld. Hiermee wordt pijnlijk duidelijk hoezeer de verzekeraars hun eigen gedragscode consequent schenden.

Radar wil de gebundelde klachten aanbieden aan de verantwoordelijke ministers. Want wie gaat ervoor zorgen dat het schenden van de gedragscode voortaan niet meer zonder consequenties is?

Postpakketfraude na verhuizing: zo werkt het | Radar checkt

Een aanmaning voor iets dat je nooit hebt besteld, dat is gek. Hoe kan dat? Oplichters speuren op Funda naar huizen die net verkocht zijn, waaronder jouw huis. Vervolgens bestellen ze voor een paar honderd euro aan spullen bij webwinkels waar je achteraf kunt betalen. Die laten ze bezorgen bij het lege huis.

Daar is niemand, dus de postbode brengt het pakket naar een afhaalpunt  - in dit geval de plaatselijke supermarkt waar ze niet om een ID-bewijs vragen en de oplichter zonder moeite de bestelde goederen kan ophalen.

En jij als oud-bewoner van het huis krijgt vervolgens aanmaningen op de mat en deurwaarders achter je aan. Wat kunnen webwinkels doen om deze praktijken te voorkomen?