Tv-uitzending 27-01-2020

Schoorsteenvegers die je opzadelen met hoge kosten en ook nog eens niet zo kundig blijken. Radar laat experts meekijken met schoorstenen die onder handen zijn genomen. En: als je een klacht hebt voor het Kifid, wat gebeurt er dan mee? Dit en meer zie je in de tv-uitzending van Radar op maandag 27 januari. 

Hoge rekeningen van schoorsteenvegers

Als de schoorsteenveger beweert dat een kap van 700 euro nodig is om de schoorsteen weer in goede staat te brengen, twijfel je geen moment en maak je het bedrag over. Als je er later achter komt dat de kap niet past en de schoorsteen niet goed geveegd is, zet je vraagtekens bij deze investering.

Bij Radar komen veel klachten binnen over een schoorsteenvegersbedrijf. Als Radar deskundigen laat meekijken, blijkt dat de schoorsteenvegers aardig wat valse beweringen hebben gedaan. 

Hoe werkt het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening?

Bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), kun je een klacht indienen over een financieel product of dienst van de bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Dit is gratis, bespaart je een procedure bij de rechter en het is toegankelijk. Althans, dat beweert het instituut op zijn website.

Maar in de praktijk zit je als consument met je klacht tegenover een grote financiële instelling die een heel leger aan advocaten heeft ingehuurd en sta je dus machteloos. 

In de uitzending onder meer het verhaal van stichting DinPlan Dupe. Ongeveer tweehonderd mensen sloten een kapitaalverzekering af van Allianz. Achteraf blijkt het een woekerpolis. De stichting stapt in 2014 naar het Kifid. Zes jaar later en 177.000 euro aan advocaatkosten armer zijn gedupeerden nog geen stap verder.

Waarom duurt dit zo lang? Het Kifid reageert maandag in de studio.

Adresloket.nl geeft waardeloos advies

Adresloket.nl kan je in drie stappen helpen aan een postadres als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt. Hiervoor brengt de website 37,50 euro in rekening. Na inschrijving en betaling blijk je helemaal niets aan de tips te hebben en heb je nog steeds geen postadres. Wie zit er achter adresloket.nl? Fons zoekt het uit.