Tv-uitzending 6 september 2021

Met een undercoveractie onthult Radar hoe makelaars schimmig met biedingen omgaan. Daarnaast kijken we naar een middel dat je een strakke huid belooft: geen zalf, maar collageen in poedervorm. En heb jij een stel wandelschoenen staan? Dan is er grote kans dat er weekmiddel in zit, voor de demping. Maar dat kan zomaar verpulveren. Fons zoekt uit hoe dat zit. 

Misstanden in de makelaardij

In een woningcrisis mag je hopen dat makelaars zich eerlijk gedragen. Maar als we undercover gaan bij elf verschillende makelaars door Nederland, ontdekken we wanpraktijken. Zo kunnen makelaars vaak een bonus vangen bij een huisverkoop als consumenten flink tegen elkaar opbieden. Ook op andere manieren lijken makelaars tegen hun eigen erecode in te druisen

Strakke huid door collageenpoeder?

Je wordt er, vooral op social media, mee om de oren gegooid: reclame voor collageenpoeder. Je roert er dagelijks wat door je glas water, door je koffie of bakje kwark, met als resultaat een strakke, frisse en jongere huid. Althans, als je de reclame-uitingen mag geloven. De prijzen van de poeders en pillen liegen er niet om. De kosten variëren, maar lopen op tot wel 50 euro per maand voor een doorlopend abonnement. Voor een blijvend effect, moet je het bovendien altijd blijven slikken. Een behoorlijke investering dus. En dan vraag je je toch af, werkt het eigenlijk wel? Radar zoekt het uit.