Tv-uitzending maandag 6 maart
Radar is aankomende maandag weer op tv. In deze aflevering duiken we in spouwmuurisolatie. Hans zijn tuin lag plots bezaaid met isolatiebolletjes, maar het isolatiebedrijf schuift alle verantwoordelijkheid van zich af. Verder blijken aangetekende brieven van PostNL doodleuk door de brievenbus gegooid te worden. Ook betalen warmtenetgebruikers inmiddels meer dan wanneer ze een gasaansluiting hadden gehad. Hoe kan dat?
Tuin bezaaid met isolatiebolletjes uit de spouwmuur
Isoleren is hot. Zeker nu de energieprijzen hoog zijn, is het isoleren van je huis aantrekkelijk. Spouwmuurisolatie is dan een van de meest rendabele en snelle opties. Hans liet zijn spouwmuur isoleren met kleine piepschuimpareltjes, EPS-parels. Totdat het ging waaien en zijn tuin bezaaid lag met het isolatiemateriaal. Ergens zit een lek, maar het isolatiebedrijf schuift de verantwoordelijkheid van zich af. Bij wie moet je dan aankloppen? En hoe goed wordt de consument voorgelicht door de isolatiebedrijven? Radar zoekt uit.
Radar Checkt! Aangetekende brieven PostNL doodleuk door de brievenbus gegooid
Wat gebeurt er als je niet thuis bent en de postbode met een aangetekende brief komt? Door een scala aan klachten over de 8,75 euro-kostende service van PostNL nam Radar de proef op de som. Conclusie: bij 80 procent van de gevallen werd de aangetekende brief gewoon in de brievenbus gedaan. Hoe verklaart PostNL dit? Fons gaat bij ze langs.
Warmtenet duurder dan gas: oplossing blijft uit
Aangesloten zijn op een warmtenet betekent toekomstbestendig wonen. Immers, in 2050 moeten alle huizen in Nederland aardgasvrij zijn. De tarieven die de circa 500.000 warmtenet-gebruikers dit jaar betalen zijn voor het tweede jaar op rij verdubbeld en ze betalen inmiddels meer dan dat ze zouden betalen als ze een gasaansluiting hadden. Terwijl wettelijk is vastgelegd dat afnemers van een warmtenet niet meer zouden mogen betalen dan mensen met een gasaansluiting. Hoe kan dat?
Krimpflatieverkiezing 'Wie heeft de kleinste?'
Radar houdt een verkiezing rond het verschijnsel krimpflatie, onder het motto: ‘Wie heeft de kleinste?’. Krimpflatie is het verschijnsel waarbij fabrikanten minder in hun verpakking stoppen, dit niet vermelden en de prijs soms zelfs verhogen. We roepen kijkers op om producten die onderhevig zijn aan krimpflatie aan ons te melden, waardoor ze in aanmerking komen voor de trofee ‘De kleinste’. Nomineren kan nu.