Twee webwinkels krijgen lagere boete

geldboete780.jpg

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de eerder opgelegde boetes van 50.000 euro aan webwinkels Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh fors verlaagd.

Uit de bezwaarprocedure, die door de (voormalige) eigenaressen was aangespannen, bleek dat de geldstraf de draagkracht van de bedrijven ver te boven ging, zo meldde de toezichthouder woensdag.

Onvoldoende verstrekking van informatie

Het nieuwe boetebedrag bedraagt voor de voormalige eigenares van Hibvoordeheb 5000 euro. De eigenares van Kiesdejuistsportbh moet nu 10.000 euro ophoesten. De webwinkels kregen in oktober vorig jaar de boete opgelegd omdat ze consumenten onvoldoende informeerden over de rechten die gelden als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop willen afzien.

Bezorgkosten niet terugbetaald

Ook drie andere webwinkels, CoolCat, Bever en Shoebaloo kregen vorig jaar een boete opgelegd. De hoogste boete was 220.000 euro voor CoolCat. Dat bedrijf schoot niet alleen tekort op het gebied van informatieverstrekking, maar betaalde ook bezorgkosten niet, of niet altijd, terug. Dat gold ook voor Bever, dat 198.000 euro moest betalen aan de toezichthouder.

Bron: ANP