Update Neckermann.com | Tinker Travel failliet | Microsoftbellers actief

Vorige week hoorde je in onze uitzending de klachten over Neckermann.com. Hoe staat het ervoor inmiddels? Eerder hadden we het ook over Tinker Travel: dat bedrijf is nu failliet. Deze week gebeurde er ook veel op het forum, want er kwamen weer meldingen binnen van Microsoftbellers.

Radar besteedde vorige week aandacht aan webwinkel Neckermann.com. Daar bleken veel problemen te zijn met de levering van bestellingen. Consumenten klaagden dat hun bestelling niet geleverd werd of ze hun geld niet terugkregen nadat de order geannuleerd was. Daarnaast werd er steen en been geklaagd over de slechte bereikbaarheid van de klantenservice. Volgens Neckermann.com was er, op een periode van twee weken na, niets mis met de bereikbaarheid. Er is een positieve ontwikkeling te melden in deze zaak. Inmiddels blijkt de webshop druk bezig te zijn met het terugbetalen van klanten, blijkt uit de mails die de redactie ontvangt van hen.

Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending

Tinker Travel is failliet

Taxibedrijf Tinker Travel is afgelopen week failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. Daarmee laat het honderden consumenten en taxibedrijven achter met niets. Dat bericht TravelPro op haar website. Het bedrijf bemiddelt tussen taxibedrijven en consumenten voor met name luchthavenvervoer. Radar besteedde op 6 mei 2017 aandacht aan dit bedrijf na klachten van mensen waarvan de boeking geannuleerd werd, kort voor de dag van de reis. Hierdoor werd men genoodzaakt om op korte termijn nog alternatief vervoer te zoeken. Tinker betaalde vervolgens ook geen geld terug. Nu het faillissement is uitgesproken kunnen consumenten achteraan de rij bij de curator aansluiten.

Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending

Microsoftbellers: ze zijn weer actief!

Opgelet! Radar krijgt signalen dat de Microsoftbellers weer actief zijn. Dit zijn mensen uit met name India die zich voordoen als medewerker van Microsoft. Ze proberen onwetende consumenten op te lichten door te zeggen dat er een probleem is met hun computer. Dat is natuurlijk niet zo, maar via slinkse trucs en intimiderend taalgebruik willen ze toegang krijgen tot je computer. 'Je computer is kapot en dat moet opgelost worden' is een veelgehoorde reden. Trap er niet in en hang op. Beluister hieronder hoe het klinkt als zo' oplichter je belt.

Oplichters aan de telefoon: zo klinkt dat