Utrecht krijgt eerste winkel zonder verpakkingen

Utrecht krijgt de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. In de speciale eetwinkel moet de klant zelf de rijst, noten, koffiebonen of olie 'tappen'. Dat meldt De Telegraaf.

Het gaat om legio producten die in dispensers, kruiken of vaten worden aangeboden. Daarbij wil Bag & Buy ook groente van nabijgelegen boerderijen en brood verkopen. 'Ik zag deze winkels in de Verenigde Staten en raakte hierdoor geïnspireerd. Het is fantastisch dat je zelf de hoeveelheid van een product kunt bepalen', aldus initiatiefnemer Wim van Dijk.

Teveel aan verpakkingen bestrijden

Hij wil met zijn winkel het teveel aan verpakkingen bestrijden. De klant heeft er baat bij, want die betaalt de verpakkings- en marketingkosten niet. Bovendien liggen de prijzen gunstig omdat er in grote hoeveelheden wordt ingekocht.

Door middel van crowdfunding heeft initiatiefnemer Wim van Dijk 75.000 euro opgehaald, waarmee de komst van de eerste verpakkingsvrije eetwinkel in Nederland een feit is.

Waar de winkel precies komt en wanneer de shop opent is nog niet bekend. De initiatiefnemer heeft verschillende pandjes op het oog in de winkelstraten van Utrecht, de stad die van de meeste crowdfunders de voorkeur kreeg qua locatie.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf

Bron beeld: bagandbuy.nl