Valse mail van 'Microsoft' over geblokkeerd mailaccount

phishing-microsoft03102018.jpg

In een mail van 'Microsoft' staat dat je account niet is bijgewerkt. Je dient je identiteit te verifiëren, anders wordt je account geblokkeerd. Let op: doe dit niet! Het bericht is vals en komt niet van Microsoft. 

In de mail staat: 'Dit is om u te informeren dat we zullen stoppen met het verwerken van uw e-mail vanuit onze database omdat uw account niet is bijgewerkt op onze gegevens. Om deze berichten te ontvangen, klikt u op de onderstaande link.' Klik niet op de link en verwijder de mail. Cybercriminelen kunnen anders aan jouw persoonlijke gegevens komen. 

Microsoft vermeldt op de website verschillende manieren waarop je phishing kunt aangeven. Krijg je een verdachte mail waarin wordt gevraagd om persoonlijke gegevens en gebruik je Outlook? Selecteer dan het vakje naast het bericht in je postvak. Selecteer de pijl naast 'Ongewenst' en wijs naar 'Phishingbericht'. Heb je Microsoft Office Outlook 2016 of Microsoft Office 365? Selecteer in het verdachte bericht 'Bericht rapporteren' op het tabblad 'Beveiliging' en selecteer 'Phishing'.

Pas ook op voor neptelefoontjes!

Radar waarschuwde eerder al voor neptelefoontjes van 'Microsoft'. Cybercriminelen bellen mensen op en doen zich voor als medewerker van Microsoft of Windows. De fraudeurs vertellen dat er problemen zijn met de computer en bieden hulp aan bij het oplossen. Vervolgens proberen ze toegang te krijgen tot de pc en zo bijvoorbeeld gebruikersnamen en wachtwoorden voor onlinebankieren buit te maken.

Lees hoe je zelf een phishingmail kunt herkennen   

Bron: Fraudehelpdesk