background branding

Veilig én succesvol je spullen verkopen op het internet? Deze tips helpen je op weg

260922_verkopensite.jpg

Met alle stijgende prijzen om ons heen, zoeken we steeds vaker naar koopjes op het internet en om wat extra geld te vangen zijn ook veel mensen zelf spullen gaan verkopen. Aan je spullen verkopen op het internet kleven echter ook enkele risico’s, waarvan Radar je graag op de hoogte stelt.

Ben jij ook van plan om spullen te verkopen via een online site? Radar geeft je drie tips om dit zo veilig mogelijk te doen en drie tips om je spullen zo snel mogelijk te verkopen!

1. Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie

Op verkoopsites zoals Marktplaats zijn helaas ook veel oplichters actief, die, bijvoorbeeld, als doel kunnen hebben jouw identiteit te stelen. Het is dus verstandig om niet je hele naam te gebruiken en te snel je adres door te geven, omdat dieven er soms op uit zijn om jouw persoonsgegevens door te verkopen. Je telefoonnummer doorgeven is bijvoorbeeld ook lang niet altijd nodig, omdat je ook via de app van de verkoopsite kunt communiceren. 

2. Win informatie in over de koper

Wanneer iemand geïnteresseerd is in jouw spullen, is het nooit een slecht idee om even een kleine zoektocht te doen op het internet naar de naam van deze persoon. Wanneer oplichters actief zijn, worden zij bijvoorbeeld ook vaak op ons Forum gemeld. Zo weet je snel of je met een oprechte koper te maken hebt, of met een dief. 

3. De verkoper betaalt vooraf of ter plekke

Wanneer je jouw producten verkoopt, wil je natuurlijk voorkomen opgelicht te worden. Zorg er dus voor dat je altijd je geld hebt ontvangen, voor je de koper er vandoor laat gaan met het product. Het beste zou zijn om ter plekke af te spreken met de koper en contant het geld te ontvangen. Ook zou je een betaalverzoek kunnen versturen, wat je direct laat betalen. 

Zo verkoop jij als een echte koopman

Nu je weet hoe je jouw hachje veilig moet stellen, kan het ook geen kwaad om de verkoop een flinke boost te geven. Daarom nog drie aanvullende tips voor een succesvolle handel:

1. Gebruik zoektermen die goed vindbaar zijn

Heb jij al lange tijd spullen online staan, maar verkoop je niets? Dan kan het zomaar zijn dat je niet goed genoeg vindbaar bent. Kijk eens rond op het platform waarop je wilt verkopen. Welke termen worden veel gebruikt? Kun je zien waar mensen op zoeken? Welke advertenties lijken het goed te doen en hoe verwoorden zij hun advertentie? 

2. Denk na over wat je wanneer verkoopt

Bij het verkopen van meubels is het lastig te voorspellen wanneer andere mensen dat nodig hebben, maar verkoop je bijvoorbeeld voornamelijk kleding? Denk dan goed na over wanneer je wat verkoopt. Zo verkoop je jouw kleding met lange mouwen en dikke stoffen tijdens de herfst en voor de winter, en bewaar je de zomerkleding beter voor de warmere seizoenen. 

3. Laat reviews voor je werken

Wat jij belangrijk vindt, vinden andere mensen vaak ook belangrijk. Zo kijk je zelf misschien vaak naar de reviews die een verkoper heeft, om erachter te komen of iemand betrouwbaar is en goede spullen levert. Andere kopers zullen dus ook jouw profiel checken en hier proberen informatie uit te halen en reviews spelen hierbij een grote rol. 

Probeer er dus voor te zorgen dat mensen reviews achterlaten over jouw verkoop. Zo kun je vragen om een review, zolang je natuurlijk goed hebt geleverd, om jouw profiel wat meer geloofwaardigheid te geven.