Vergeten uitcheckgeld moet 'stevig' omlaag

ov-chip_poortje_trein_anp_800x628.jpg

Het bedrag dat vervoerders overhouden omdat reizigers vergeten uit te checken met hun ov-chipkaart 'moet stevig naar beneden', aldus staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Bij 1,7 procent van de reizen wordt vergeten uit te checken. Dat moet volgens de bewindsvrouw onder de 1 procent komen. Daarvoor is al een aantal maatregelen genomen. Reizigers kunnen makkelijker hun geld terugkrijgen. Ook is de termijn waarin ze hun geld kunnen terugvragen verlengd tot zes maanden.Lees in dit hulpartikel hoe je je geld terugvraagt

32 miljoen euro

Vorig jaar bleek dat de vervoerders ongeveer 16 miljoen euro verdienen aan reizigers die vergeten uit te checken. Berichten in de media dat dit inmiddels is opgelopen tot 32 miljoen, kon Mansveld niet bevestigen. Het wordt volgend jaar opnieuw onderzocht.

'Haal geld weg bij vervoerder'

D66 vindt dat er te weinig voortgang is bij het oplossen van het probleem. Het voorstel van de SP om het 'vergeten' geld weg te halen bij de vervoerders om ze zo te prikkelen snel tot een oplossing te komen, kreeg geen bijval van de staatssecretaris.

Bron: ANP