background branding

Vijf tips om een plekje op een horecaterras veilig te stellen

terras_claimen_radar_artikel.jpg

Met de komst van zonnige dagen en aangename temperaturen breken ook de tijden van buitenterrassen in de horeca weer aan. Helaas zijn de plekken in de zon schaars, dus hoe zorg je ervoor dat je een plekje bemachtigt? Radar geeft vijf tips.  

De vroege vogel vangt de worm

Het klinkt logisch, maar op tijd - en op het juiste moment - paraat staan helpt om een gewild plekje te bemachtigen. Als je via een weerapp ziet dat het bijvoorbeeld om twee uur ‘s middags zonnig wordt, kan het helpen om juist wat eerder te gaan zitten om zo de piek voor te zijn. Mogelijk nadeel van deze methode: als je eerder zit, geef je waarschijnlijk ook meer geld uit. 

Doe je eigen onderzoek

Voordat je naar een terras gaat, is het handig om zoveel mogelijk uit te zoeken over de plek waar je wilt gaan zitten. Controleer daarom eerst de openingstijden en of ze (online) reserveringen accepteren. Want als dat laatste kan, kun je drukte natuurlijk makkelijker voor zijn. Ook zijn er vaak online recensies te vinden, waaruit je meer informatie kan opmaken over de drukte. Sommige terrassen werken met een wachtlijst ter plekke, dus dat is ook iets om te overwegen.

Gebruik de juiste apps

Tegenwoordig gebruiken we voor alles apps en dus ook voor het reserveren van plekken. In Nederland kun je gebruikmaken van apps als The Fork of Resengo. Bijkomend voordeel: je kunt hier ook inspiratie opdoen voor terraslocaties als je nog niet precies weet waar je wilt gaan zitten.

Probeer flexibel te zijn

Als je geen reservering hebt kunnen maken, probeer dan zo flexibel mogelijk te zijn. Soms zijn er kleinere tafeltjes beschikbaar en kun je met een beetje passen meten toch plaatsnemen. Vraag ook het personeel wat mogelijk is, misschien is het mogelijk om wat te schuiven met tafeltjes of hebben ze er nog een paar beschikbaar die niet zijn uitgestald. 

Zoek een terras buiten de drukte

Terrassen kunnen - zeker in het hoogseizoen - overvol zijn. Overweeg daarom om ook op zoek te gaan naar minder voor de hand liggende plekken. Misschien is er een gezellig hoekje of een rustiger terras, net buiten de gebaande paden. 

Meer over