background branding

Vodafone kampte met derde storing in korte tijd

21-10-25-vodafone-storing-telecom-telefoon-ANP-376180435.jpg

De storing bij telecomprovider Vodafone Nederland is verholpen. Door het hele land konden klanten mogelijk niet bellen of mobiel internetten. De storing heeft alles bij elkaar een kleine drie uur geduurd. De oorzaak van de problemen is nog niet duidelijk.

De storing was voor Vodafone de derde in twee weken. Volgens het telecombedrijf stonden die op zichzelf en waren ze het een gevolg van een menselijke fout.

Storing raakte ook Vodafone zelf

Via allestoringen.nl was te zien dat er vanaf 13.15 uur meldingen binnenkwamen over een storing op het Vodafone-netwerk. Vodafone liet weten dat het ook op de eigen systemen last van problemen had en het bedrijf bijvoorbeeld geen wijzigingen in abonnementen kon doorvoeren.

Publieke instellingen geraakt, 112 wel bereikbaar

Als gevolg van de storing waren meerdere instanties telefonisch niet of nauwelijks bereikbaar. De storing trof onder meer GGD'en, ziekenhuizen, rechtbanken en gemeenten. Noodnummer 112 liet weten dat Vodafone-gebruikers nog wel gewoon konden bellen als ze hulp nodig hadden. Dat nummer is altijd bereikbaar, ook als mensen niet via hun eigen provider kunnen bellen.

Bron: ANP