background branding

Website ov-chipkaart al dagenlang getroffen door storing

ovchipkaart_storing.jpg

De website ov-chipkaart.nl is al enkele dagen slecht bereikbaar door een storing. Hierdoor kunnen reizigers via de website hun reisgeschiedenis niet bekijken en bij een defecte of gestolen ov-chipkaart kunnen ze hiervan ook geen melding maken.

Door de storing kunnen gebruikers hun reisgeschiedenis niet inzien die bijvoorbeeld nodig is bij het indienen van declaraties. Via een kaartautomaat kan het transactieoverzicht wel worden bekeken. Indien je ov-chipkaart defect, verloren of gestolen is, kun je telefonisch contact opnemen met de klantservice.

Ov-chipkaart.nl meldde op 30 maart op haar Twitter-account dat de site met een storing kampte. Het probleem leek dezelfde dag opgelost te zijn, maar door nieuwe problemen is het nog niet gelukt om de storing op te lossen.

Een woordvoerder van Trans Link Systems heeft tegenover Tweakers.net laten weten dat het nog onbekend is wat de oorzaak van de storing is.Update 4 april 2017 - 12:31

Volgens OV-chipkaart.nl is de storing inmiddels grotendeels verholpen. Je kunt nu  weer je saldo checken en bestellen of een kaart koppelen. Het is overigens nog steeds niet mogelijk om je reishistorie te checken.

Bron: Ov-chipkaart.nl / Tweakers.net