background branding

Website verwijst naar legale downloads

Er is een Nederlandse website gelanceerd die verwijst naar legale bronnen om muziek, films, games en boeken te downloaden of streamen. De website www.thecontentmap.nl is de Nederlandse versie van de Britse site die al enkele jaren bestaat. Dit meldt Emerce.nl.

De site is ondere andere tot stand gekomen op initiatief van de Federatie Auteursrechtenbelangen. De initiatiefnemer is Michel Frequin van de branchevereniging VOICE (Vereniging van Organisaties die Intellectueel eigendom Collectief Exploiteren). VOICE is de brancheverenging van Nederlandse collectieve beheersorganisaties voor auteurs- of naburige rechten. Frequin zegt dat ze niet met het vingertje willen wijzen. Ze willen enkel aantonen dat er tegenwoordig veel legaal aanbod is. 'Voor consumenten is het vaak moeilijk om te bepalen welke sites legaal zijn en welke niet, en daar willen wij verandering in brengen.'

Volgens Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bestaat er een kans dat de website de verdienmogelijkheden van de creatieve sector de komende jaren zal vergroten. Volgens de minister ontstaat de content die wordt aangeboden niet zomaar. Er zit veel tijd, energie en geld in. Als de content gecreëerd moet blijven worden, moeten de makers daarvoor betaald worden. 'Eerlijk is eerlijk', zo vindt Bussemaker.

Bron: Emerce.nl