background branding

Weer woekerpolisclaim tegen ASR

woekerpolis86_780.jpg

Verzekeraar ASR gaat vrijdag naar de beurs, maar krijgt nu weer een schadeclaim.

Verzekeraar ASR heeft klanten met een woekerpolis de afgelopen jaren stelselmatig te weinig compensatie geboden. Dat stelt de stichting Woekerpolisproces, die met een collectieve claim alsnog voldoende compensatie wil afdwingen.

Miljoenenclaim

Het geschil draait om de kosten van beleggingsfondsen waarin ASR belegde voor klanten met een woekerpolis. De verzekeraar neemt die kosten niet mee bij de berekening van compensatie. Volgens Woekerpolisproces gaat dat echter in tegen de eerder afgesproken compensatieregeling. Die stelde dat rekening moet worden gehouden met alle bij beleggingsverzekeringen in rekening gebrachte kosten.

De stichting Woekerpolisproces legde in april 2014 al een miljoenenclaim namens gedupeerde klanten neer bij ASR, de genationaliseerde verzekeraar die vrijdag terugkeert op de Amsterdamse aandelenbeurs.

Geheime schikkingen

In april van dit jaar demonstreerden polishouders bij het kantoor van ASR, na een oproep van de Consumentenbond. Radar was daar bij aanwezig. Wie het er niet bij laat zitten en het juridisch hogerop zoekt, blijkt in aanmerking te komen voor een extra vergoeding van ASR. Enige voorwaarde van de verzekeraar is wel dat deze geheim moet worden gehouden. Toen dit eind vorig jaar toch boven tafel kwam, bleek dat klanten die een schikking troffen soms duizenden euro's extra kregen dan hun lotgenoten die het moesten doen met de algemene compensatieregeling.

Vorige week was ASR al gedagvaard door Vereniging Woekerpolis.nl. Die houdt ASR verantwoordelijk voor de verkoop van 1,1 miljoen woekerpolissen en schat de totale schade hiervan op bijna 5 miljard euro.

Een woordvoerster van ASR liet weten dat het bedrijf niet via de media reageert op juridische kwesties.

Bron: ANP MediaWatch / EenVandaag