Weinig vegetarische snacks in pretparken

Vegetariërs komen er in pretparken bekaaid vanaf als ze willen snacken. Als er uitdrukkelijk om wordt gevraagd, zijn vegetarische gerechten voorhanden, maar bij sommige pretparken moeten mensen die geen vlees eten het doen met een broodje kaas, omelet of kaassoufflé.

Walibi, Toverland, Slagharen, Hellendoorn en Drouwenerzand hadden vegetarische gerechten als er om werd gevraagd, blijkt uit het onderzoek in opdracht van Wakker Dier bij de tien grootste Nederlands pretparken. Bij Julianatoren, Drievliet en Plopsaland werd een broodje kaas of omelet als vegetarisch alternatief aangeboden.

Bij de Efteling en Duinrell wordt wel rekening gehouden met mensen die geen vlees eten. Vegetarische opties worden in de restaurants apart aangegeven.Onderzoek over horeca

Voor het onderzoek werd de 10 grootste pretparken van Nederland gevraagd een enquête in te vullen over de horeca in hun park. Alleen de Efteling, Duinrell, Walibi en Hellendoorn gaven hier gehoor aan. De andere parken - Julianatoren, Drievliet, Plopsaland, Toverland, Slagharen en Drouwenerzand - zijn bezocht door onderzoekers.

Er werd ook gekeken naar het gebruik van diervriendelijk vlees, bijvoorbeeld met een of meer Beter Leven-sterren. Uit het onderzoek blijkt dat geen enkel pretpark helemaal verantwoord is. Duinrell scoort het beste, maar ook hier ziet Wakker Dier nog veel verbeterpunten.Beste attractiepark

Website Zoover maakte vandaag bekend dat Toverland het beste attractiepark van Nederland is. De bezoekers van vakantie- en vrijetijdswebsite gaven Toverland een 8,58 als rapportcijfer. De Efteling, vorig jaar nog winnaar, kreeg met een 8,56 bijna hetzelfde cijfer.

Bron: ANP