Woekerpolis van ASR of Aegon? Dit moet je weten

Asr Woekerpolis

Kort geleden werd bekend dat ASR/Aegon klanten met een woekerpolis extra gaat compenseren. De verzekeraar trekt hier 300 miljoen extra voor uit. Heb jij een woekerpolis van het voorheen apart opererende ASR of Aegon? Dit moet je weten over de regeling

Woekerpolis bij ASR of Aegon?

Bij Radar komen veel vragen binnen van mensen die in het verleden een woekerpolis hebben afgesloten bij ASR of Aegon. Aegon Nederland is eerder in 2023 samengegaan met ASR. 
'Wat moet ik doen nu de compensensatieregeling eraan komt?', is de meest voorkomende vraag.

 Aangesloten bij belangenorganisatie?

Op de website van de verzekeraar is een pagina te vinden waarop wordt uitgelegd wat er nu gaat gebeuren. Ben je aangesloten bij een belangenorganisatie? Dan kun je verwachten dat er door hen contact met jou wordt opgenomen, zo schrijft de verzekeraar op de eigen site. "Zij leggen in detail uit wat deze overeenkomst betekent. De overeenkomst tussen a.s.r. en de belangenorganisaties wordt finaal zodra 90 procent van de aangesloten klanten akkoord is. Dit gaat enkele maanden duren."

Niet aangesloten bij een woekerpolis-organisatie?

Ook als je geen deel uitmaakt van een belangenorganisatie, heb je recht op de compensatie. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan kun je jouw mailadres achterlaten op deze website, en word je via deze weg op de hoogte gehouden.  

Is het al zeker dat je compensatie krijgt? 

Je weet nu wat je kunt verwachten rondom de compensatieregeling van ASR, maar is het eigenlijk al 100 procent zeker of jij als klant ook écht gecompenseerd gaat worden? Nee, nog niet. Zoals de verzekeraar ook al schrijft - en Joyce Donat van de Consumentenbond op 4 december 2023 ook al zei in Radar - moet eerst 90 procent van de klanten van de belangenorganisaties akkoord zijn met het plan.