Zelf eten kweken? | Fons checkt duurzame tips
Dagelijks gaan mensen naar de supermarkt om etenswaren te kopen. Je kunt ook zelf je eigen eten kweken. Hoe duurzaam is dat? Dat zoekt Fons van Radar deze week voor je uit.
Clarien verbouwt haar eigen voedsel op een groot oppervlak. Volgens de moestuiner is het met ons Nederlandse klimaat mogelijk om een jaar lang je voedsel uit je eigen moestuin te halen. 'Wil je op deze manier leven, dan is het wel hard werken', aldus Clarien.
Kan iedereen zijn of haar eigen eten verbouwen?
Clarien zegt van wel, hoewel je voor een zelfvoorzienend leven een groot oppervlak nodig hebt, kan iedereen kleinschalig beginnen. Leidt je hiermee ook een duurzamer leven? 'Ja zeker' zegt Clarien, 'eten uit de supermarkt is vaak verpakt met plastic, dat heb je niet als je zelf je eten verbouwt'.
Ecoloog Froukje Rienks, werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Ecologie, stelt ook dat iedereen een deel van zijn of haar etenswaren zelf kan kweken. 'Een kropje sla, tomaatjes of kruiden zijn relatief makkelijke middelen om zelf te produceren.'
Tips om je moestuin te oogsten
Heb jij een moestuin of wil je er een beginnen? Luister dan de radio-uitzending terug waarin Radar tips geeft bij het oogsten van je moestuin.
Duurzame tips, welke verbeteren de wereld? | Fons checkt
Kaarslicht is natuurlijk romantisch tijdens een diner, maar is een ledlamp niet beter voor het milieu? De zomervakantie breekt aan en dat betekent: vliegreizen. Hoe duurzaam is het om thuis te blijven? Moeten we massaal een bijenkast houden en alleen nog maar biologisch bier drinken? Fons onderzoekt wekelijks tips over hoe we ons consumentengedrag kunnen aanpassen om de wereld te verbeteren.
Wil je niets missen als we iets nieuws publiceren? Volg dan het onderwerp 'Duurzame tips' via de Radar-app. Voor alle duurzaamheidstips van Fons kun je terecht op de Radar YouTube-pagina.