Ziekenhuisfusie opnieuw afgewezen

ziekenhusifusie.jpg

De fusie tussen het Albert Schweitzer Ziekenhuis en de Rivas Zorggroep mag niet doorgaan. De rechter in Rotterdam is donderdag meegegaan met een eerdere uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die de fusie verbood. 'Een samengaan zou te veel keuzemogelijkheden wegnemen voor zowel patiënten als zorgverzekeraars', aldus een woordvoerder van de concurrentiewaakhond.

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis biedt ziekenhuiszorg aan in en rond Dordrecht. Onder de Rivas Zorggroep vallen het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en diverse verzorgings- en verpleeghuizen. Het is de eerste keer dat de ACM een ziekenhuisfusie heeft verboden.

Teleurstelling

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis is teleurgesteld over de uitspraak van de rechter. 'We hebben lang naar deze fusie toegewerkt, met het idee dat het beter zou zijn voor de patiënten en de zorgverlening. We werken al op veel gebieden samen, maar een fusie zou ons veel bureaucratische rompslomp hebben gescheeld. We weten nog niet of we tegen de uitspraak in beroep gaan. Mogelijk kiezen we voor andere vormen van samenwerking', zei een woordvoerder.

Bron: ANP