background branding

Zo verwijder je eenvoudig kalkaanslag van een glazen douchewand

douchewand.jpg

Een glimmende badkamer: fijn voor het oog én de hygiëne. Helaas is het poetsen van een badkamer vaak een heel karwei. Kalk hoopt zich namelijk op en die aanslag is niet altijd makkelijk te verwijderen. Onder andere je glazen douchewand heeft er dagelijks mee te maken. Gelukkig zijn er huis- tuin- en keukenmiddeltjes om jouw douche weer te laten blinken.

Trek die poetshandschoenen maar vast aan! Radar zet wat tips voor je op een rij. 

Nooit meer schrobben?

Tja, we hebben allemaal weleens geen zin om na het douchen de douchewand nog droog te maken. Helaas zit daar wel het probleem. Laat jij na het douchen de cabine nat achter? Dan krijgt kalk vrij spel. Haal na het douchen een trekker over je glazen wand en veeg het nog even na met een droge doek. Zo blijft je douchewand nagenoeg kalkvrij! 

Schoonmaakazijn

Is het al te laat? Het heeft niet de meest fijne geur, maar schoonmaakazijn doet wonderen bij kalkaanslag op je glazen douchewand. Nadat je de wand hebt ingespoten, druk je er wat keukenpapier tegenaan. Op deze manier voorkom je druppels en kan de azijn goed intrekken. Na zo’n tien minuten kan je de kalk eenvoudig wegpoetsen met warm water.

Citroen

Gebruik je liever geen azijn? Snijd dan een citroen doormidden en wrijf met een van de helften de plekken met kalkaanslag goed in. Spoel het vervolgens - na enkele minuten - af met warm water. 

Dikbleek

Is de kalk echt vastgekoekt? Overweeg dan dikbleek. Ook dit schoonmaakmiddel heeft een erg aanwezige geur, maar is vaak wel een effectieve kalkverwijderaar. 

Naderhand glansspoelmiddel

Staat jouw glazen wand er weer helemaal blinkend bij? Spoel hem dan na met koud water. Gebruik vervolgens wat glansspoelmiddel om de wand een extra beschermlaag te geven. Kalk kan zich hierdoor minder goed vestigen op het glas.

Natuursteen of marmeren tegels?

Pas op: zijn jouw badkamertegels van natuursteen of marmer? Dan kunnen bepaalde middelen de tegels beschadigen. Als je deze producten op je wand gebruikt, kunnen er natuurlijk druppels op je wand- of vloertegels terechtkomen. Opletten dus! 

Bron: OmaWeetRaad, MaxVandaag