background branding

Zo voorkom je dat je nummer op straat komt via Facebookbugs

fb_nr_verwijderen_780.jpg

Enkele bugs in Facebook maken het mogelijk dat handige hackers je telefoonnummer kunnen achterhalen - ook als je dit op 'verborgen' hebt staan in je instellingen. Dat meldt Tweakers donderdag. Hoe zorg je dat je telefoonnummer niet op deze manier op straat kan raken?

Ethisch hacker Inti De Ceukelaire uit België ontdekte de bugs. Hij wist verborgen nummers van bekende Vlamingen op Facebook te achterhalen en postte hierover op Twitter.

Hij wil pas over enkele weken meer uitleg geven over de truc die hij gebruikt heeft. Daarmee geeft hij Facebook de kans om de bugs in de tussentijd te verhelpen, zo vertelde hij op de Belgische radio.

Wel meldt hij op Twitter dat het per account een half uur tot drie kwartier duurt om het telefoonnummer boven water te krijgen. Er zijn dus wel wat hack-vaardigheden voor nodig.

Hoe verwijder je je nummer uit je Facebook-instellingen?

Het verbergen van je nummer is niet voldoende om te voorkomen dat het op deze manier te ontdekken is. Wat wel helpt, is het volledig weg te halen. Dat doe je zo:

  1. Ga rechtsboven via het driehoekje naar Instellingen*
  2. Ga naar Mobiel**: Je kunt stap 1 en 2 ook overslaan via deze link.
  3. Kies bovenin, achter je telefoonnummer, voor Verwijderen
  4. Bevestig door te kiezen voor Telefoon verwijderen

*: Je kunt stap 1 en 2 ook overslaan via deze link.

Let op: als je je nummer verwijderd hebt, ontvang je ook geen Facebook-meldingen meer op je telefoon en kun je het toestel met dat nummer niet meer gebruiken om foto's of video's te uploaden.

Wachten op reactie van Facebook

Op het moment van schrijven heeft Facebook nog niet gereageerd op het lek. Het sociale netwerk staat er volgens Tweakers wel om bekend snel te reageren op gemelde fouten in de dienst. Bovendien beloont het in sommige gevallen ook de ontdekkers ervan.

Bron: Tweakers