Zorgpremies 2024 bekend: zoveel (meer) ga jij betalen

Zorgpremie_2024.jpg

De zorgpremies voor 2024 zijn bekend. Radar zet voor je op een rij hoeveel duurder jouw zorgverzekering volgend jaar wordt.

Dit zijn de zorgpremies van 2024

Hieronder vindt je een overzicht van de zorgpremies voor de basisverzekeringen. Het zijn de premies per maand met een eigen risocio van 385 euro. 

Bekijk op flo.uri.sh

Zorgcontracten nog niet helemaal rond

In de uitzending van 13 november besteden we ook nog aandacht aan de zorgcontracten. Op de dag van de premie bekendmaking, zijn namelijk nog lang niet alle contracten met ziekenhuizen rond. Radar heeft samen met Independer gekeken naar de status van de contracten tussen ziekenhuizen en vijf grote zorgverzekeraars.

Verzekeraar CZ doet het goed dit jaar en is nog maar met 3% van de ziekenhuizen in onderhandeling. De rest is gecontracteerd en dus vergoed. ASR volgt en is met 31% van de ziekenhuizen nog in gesprek. Verzekeraar Zilveren Kruis voert nog onderhandelingen met 48% van de ziekenhuizen, Menzis is nog volop in onderhandeling. Met maar liefst 88% van de ziekenhuizen hebben zij nog geen contract en VGZ spant de kroon: zij onderhandelen nog met 89% van de ziekenhuizen. Zo stonden de vijf grootste zorgverzekeringen er op 12 november, de dag dat de zorgpremies bekend werden, voor: 

Bekijk op flo.uri.sh

Zorgverzekering kiezen

Wil je meer informatie over het kiezen van je zorgverzekering? Zorgverzekeraars Nederland heeft hier een animatie over gemaakt. Deze kijk je hier

Bron: Independer