Zorgverzekeraars schenden privacy

Zorgverzekeraars schenden regelmatig de privacy van mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De patiënten weten zelf niet dat deze gevoelige informatie wordt gedeeld.

Privacyverklaring

Controle bij fraude

Gedragscode

Forumreacties

7
  • Door Radar

Zorgverzekeraars vragen bij zorgverleners gevoelige informatie op over hun klanten. De patiënten zélf zijn hier niet van op de hoogte, laat staan dat zij toestemming hebben gegeven voor het delen van de gegevens. Lees meer: http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/23-02-2015/zorgverzekeraars-schenden-privacy/ Maandag 23 februari in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door moederslink

Zover ik weet geven mijn zorgverleners niet zomaar mijn gegevens door + ik heb het ook op mijn EP ingevuld. Verder geloof ik het wel, het zal allemaal wel 🙄 Er is toch niks meer " geheim " en ik heb nooit problemen met mijn zorgverzekeraar, het is een consciëntieus integer " kleintje ". Of ik ben naïef of ( te ) gemakkelijk?! 😲ops:

  • Door GJvdZ

Ik zou de titel wijzigen: zorgVERLENERS schenden privacy. Die maken namelijk de fout om informatie te verstrekken. Vragen om informatie is niet (en nooit) verboden). Het geven van informatie is het probleem.